Немојте мислити да можемо да победимо војно САД

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је Рамуш Харадинај потпуно у праву када каже да ће САД, шта год да се деси, бити на њиховој страни, без обзира колико Приштина кршила међународно право, и додао да је крајње време да се помиримо с тим.

Истакао је да је одавно јасно да САД стоје иза Албанаца и да они ништа никада нису радили сами.

"Било је јасно да иза свега стоје САД. Није велика тајна била, и не морамо отворено увек то да кажемо. Они имају још савезника у Европи. Зато морамо да се преорјентишемо на фабрике, будућност, да побеђујемо памећу", рекао је председник Србије и истакао:

"Да победимо војно САД, немојте ни да помислите".

Он је подсетио да смо једном то покушавали, и да нисмо успели.

"Србија је тада била нападнута и добро знамо шта мислимо о агресији. Дајте да сачувамо људе, да имамо више беба", подвукао је Вучић.

Рекао је да не зна какве ће све поруке даље да шаљу, и додаје да због тога морамо да бежимо од било каквих проблема, јер знамо да су много моћни, да неће много да брину ако нас ударе на било који начин.

"То су доказали више пута. Зато је на нама да сачувамо мир, наше становништво и виталне интересе. Да будемо бахати и силни над Американцима било би смешно. Сувише смо мали. Њихова економија је 21 билион долара", указао је он.

Истакао је да нема сумње да је Харадинај у праву да ће САД бити на њиховој страни, јер су они признали независно Kосово и то је крај приче за њих.

"То да су они силни и јаки, што Албанци кажу да ће САД да их заштите у сваком тренутку, није ништа чудно. Нисам случајно говорио да им је Америка и тата, мама, стрина, стриц, ујак, ујна“, рекао је Вучић.

"Они су много јаки и неће ваљда Србија да промени мишљење САД. Ми немамо шта друго да радимо, у ћошак смо сатерани, морамо да се сачувамо и заштитимо“, нагласио је он.

Рекао је да "ни најмање није срећан" ни због изјаве америчког амбасадора у Приштини по питању формирања косовске војске.

"Моје питање би њему било - где то пише у вези војске, а он би одговорио да нигде не пише, и да га није брига, јер су они признали Косово. Они се понашају по правилу силе јачег, а не међународног права", рекао је Вучић у Kрагујевцу, одговарајући на питања новинара у вези актуелне ситуације на Kосову.

Kазао је да на то све он само може да говори истину, па тако и њима каже све у лице.

Истакао је да ће Србија наставити да се бори за интересе свог народа.

Пренео је да је имао добар разговор са генералним секретаром НАТО Јенсом Столтенбергом, са руским партнерима и одличне разговоре са кинеским партнерима.

Извор: РТВ Пинк

Остале вести