Kомпаније из Азербејџана показале су се као поуздани партнери

Најновије
Извор: Taнјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас са министром за економски развој Републике Азербејџан Шахином Мустафајевом, копредседавајућим Међувладиној комисији за трговину и економску сарадњу, чије се пето заседање одржава у Београду.

Председник Вучић је рекао да се са радошћу сећа своје посете Азербејџану у мају ове године и поштовања које је тада указано Србији, као и садржајних разговора са председником Алијевом, изразивши наду да ће имати прилику да му следеће године узврати гостопримство.


Председник Вучић је и овом приликом изразио велику захвалност државном врху Азербејџана за континуирану подршку територијалном интегритету и суверенитету Србије, која посебно долази до изражаја у међународним организацијама, противљењем пријему тзв. Косова у њихово чланство, о чему сведочи и гласање у Интерполу. Министар Мустафајев је рекао да Азербејџан чврсто остаје при ставу да непризнаје једнострано проглашену независност тзв. Косова.

Председник Србије Александар Вучић са Шахином Мустафајевом
Извор: Танјуг


Двојица саговорника истакли су значај заседања Међувладине комисије, јер она може да утиче на структуру економске сарадње и трговинске размене, чији обим за сада не одговара могућностима и не прати политичке односе, који су достигли ниво стратешког партнерства.

Председник Вучић је нагласио да су се компаније из Азербејџана показале као поуздани партнери и да су добродошле да и даље учествују у пројектима у Србији, посебно у области инфраструктуре. На састанку је констатовано да значајни потенцијали за сарадњу постоје и у пољопривреди, енергетском сектору и туризму, с посебним нагласком на евентуална улагања азербејџанских инвеститора у туристичке потенцијале Србије, попут бања. Разматрана је и могућност увођења директне авионске линије између Београда и Бакуа.

Остале вести