Никад "слатки" односи у региону, потребне рационалне одлуке

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић каже да, без обзира на оно што се о њему пише у хрватским медијима, верује да ћемо у будућности имати боље односе са Хрватском - када се страсти смире и када у Хрватској схвате да једни без других не можемо.

"Без обзира на то шта мислим о њима, а има разлога да мислим лоше, морамо да доносимо рационалне одлуке", рекао је Вучић за Пинк.

На констатацију новинара да ситуација и шире у региону "није слатка", узвратио је питањем: "А када јесте била?"

"Можда онда када смо се извињавали за све и унижавали сами себе. Никада наши односи нису били сјајни, треба да избегнемо сукобе и да их поправљамо, али да очекујете љубав и неке много добре односе - то не, сувише је крви протекло Савом, Дрином, пре свега српске крви у Другом светском рату, а у овом ратовима и српске и бошњачке и хрватске и све то морате да разумете", рекао је он.

На случај ослобађања Насера Орића, Вучић каже да треба да се говори о злочинима које су почини Срби, как такве страхоте више никоме не би учинили, али да треба да се говори о српским патњама.

"Ја се нећу извинити Орићу. Мислим да се трудио да на навалентна питања (у ТВ емисији) прилично пристојно одговори и да није имао шта друго да каже, али једна друга реченица ме је погодила - када је рекао да су га позвала тројица адвоката из Србије, сами се понудили, да га заступају у тужби против Вучића", рекао је он.

Како додаје, начин и тренутак кад је Орић то рекао му показују да то није измислио.

"Али то говори о нама, као и сведок који је променио исказ, нека му је на част", закључио је Вучић.

Извор: РТВ Пинк

Остале вести