Истрага Приштине о убиству Ивановића ништа није показала

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да истрага Приштине у случају убиства Оливера Ивановића ништа није показала, да нам никада нису доставили тражене чауре, као и то да би се знало ко је убица, ако би се сумње српских служби безбедности показале као исправне.

Додао је да Милан Радоичић није пао на полиграфу, а да су приштинске власти желеле да његовом ликвидацијом убиство Ивановића припишу Српској листи и Београду, као и да смо добили снимке са места убиства који су "у магли".

"Тражили смо им чауре, да нам их доставе у року од пет дана да бисмо могли нешто да урадимо са тим. Никада нам их нису доставили. А, веома је било важно да нам доставе чауре, јер постоје неслагања служби око тога из које пушке је пуцано", рекао је Вучић на ТВ Пинк.

"Ако би се показле исправне сумње српских служби безбедности, могли бисмо одмах да вам дамо име убице. Не причу - то би могао да буде тај и тај. Ми бисмо знали име убице", истакао је председник.

Проблем је, каже, у томе, што ми нисмо имали приступ месту увиђаја, злочина, већ је Приштина све то радила и све време правила политичку причу, са различитим страним агентурама, којима је то, истиче, увек одговарало не би ли срушили север и не би ли обезбедили пуну независност и државност Косова, на целој територији, јер рачунају да су са југом завршили.

"Све време је било важно - како да сломимо север и слободарски дух и приступ који има Вучић, чувајући независност и сувереност Србије. То је њихов циљ и то није тајна. Зато је била магла тог дана, иако магле није било, зато не могу да добијем сателитске снимке и кад разговарам са шефовима страних тајних обавештајних служби и са другима. Та магла ће за нас увек да постоји ту и људи не треба да имају илузију", рекао је Вучић.

Навео је да му је сметало, иако је навикао да за све буде крив, што је део људи једва чекао да оптужи своју земљу и руководство, јер им се, каже, не свиђају чињенице.

"Видели сте шокираност када сам рекао да сам сигуран да Радојичић није убица, јер су они створили слику о томе. Оптужили га и осудили унапред и то је једино што се њима свиђа", приметио је он.

То је, додао је, слично као и прича после избора, када је опозиција тврдила да су избори покрадени, иако ниједно бирачко место на којем је било крађе нису нашли.

"Причали су бајке о пегланим листићима, јер су у својој глави створили слику да они побеђују. Тако и сада - овај човек је убица, ми смо га осудили, а са њим је увезан Вучић, а онда су шокирани, јер је немогуће да је неко други", рекао је Вучић.

Како је рекао, он би могао да каже пет или шест верзија о убиству Оливера Ивановића, и у свакој је мотив имао неко други, а не Срби.

"Шта је са извесним Зекајем дан уочи убиства у Митровици? Где је ушао и изашао, шта је ту радио? То их није интересовало, само то да је Вучић крив, да је Вучић убица", рекао је Вучић.

Извор: РТВ Пинк

Остале вести