Очекујем најплодотворнију Путинову посету до сада

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да верује да ће предстојећа посета председника Руске Федерације Владимира Путина бити до сада најплодотворнија по броју и садржини споразума, које ће заједнички потписати, и уједно захвалио РФ и њеном председнику на подршци коју дају територијалном интегритету Србије.

Председник Србије је у разговору са амбасадором Русије Александром Чепурином рекао да смо изузетно задовољни разговором са потпредседником руске владе Јуријем Борисовим о припреми посете шефа руске државе Србији.

"Верујем да ће његова посета до сада бити најплодоноснија и најплодотворнија у смислу и броја споразума и садржине споразума, у различитим сферама друштвеног живота, које ћемо заједнички да потпишемо", нагласио је Вучић.

Kако је рекао, за Србију су од изузетног значаја енергетика, инфраструктурни пројекти као и иновативне технологије, али такође и све друге области у којима смо имали добру сарадњу, а у којима можемо да направимо помаке навише.

"Још једанпут да се захвалим и руском председнику и вама на подршци коју пружате српском народу и Србији и у очувању њеног територијалног интегритета и што подржавате наше напоре за постизање компромисног решења, а не решења које би настало као резултат притиска, уцена и једностраних решења", истакао је Вучић.

Нагласио је још једном да се са великом пажњом и нестрпљењем очекује долазак председника Русије у Србију, уз уверење да ће то бити још један "беочуг у ланцу" наших веома, веома добрих односа, блиских, искрених пријатељских и да ћемо имати прилику да ниво односа Србије и Русије подигнемо за још једну степеницу и на још један виши ниво.

Вучић је честитао руском народу и држави победу у Великом рату, и указао да Срби ту победу са највећим поносом обележавају и показују пијетет према нашим жртвама.

"Мислим да је Србија по броју жртава вероватно прва или друга земља пропорционално броју становника и територији коју је обухватала, на савезничкој страни наравно, и зато нас све што се догоди или негира или на било који начин умањуjе жртве нашег народа, то посебно погађа", рекао је председник Србије.

Зато желим, нагласио је председник Србије, да се захвалим на поштовању које сте указали према српским жртвама, а српски народ и грађани Србије то итекако умеју да цене.

Остале вести