Интересантан је тај приступ да је пропаст шта год да урадимо

Најновије
Извор: Танјуг

Интересантан је тај приступ у којем ако постигнете договор онда сте урадили нешто против своје земље, а ако не постигнете договор онда сте пропали, приметио је данас председник Србије Александар Вучић, реагујући на новинарско питање које је, каже, тако конципирано.

"Kако год да окренете, пропали сте", рекао је Вучић тумачећи такав приступ и подсетио да је Београд водио разговоре са Приштином са основним циљем да се сачува мир, пре свега за Србе, који би у сваком другом случају били угрожени.

"Не рачунајући убиство Оливера Ивановића, мислим да није било других инцидената са смртним последицама, што је велика и важна ствар за нас", рекао је Вучић.

Он је додао да је зато поносан што се разговарало са Приштином и после страшних ствари које су радили, попут хапшења и пребијања Марка Ђурића, изненадних посета северу са дугим цевима.

Председник је рекао да би волео да може да се постигне компромис са Приштином, али да није оптимиста, јер неки мисле да могу да врше притисак на Србију, попут подизања тарифа.

Вучић је рекао да је са Приштином разговарао о свему о чему је могуће разговарати, а да, уколико не може да се разговара, каже да је то немогуће.

"Ако неко мисли да у томе има моје кривице, непостојања жеље за постизањем компромиса, спреман сам да прихватим кривицу, али ме немојте осуђивати за тобожњу изјаву, а ви сте им предали све у руке, направили граничне прелазе између Срба и Срба. А ако не постигнем споразум, јер га је немогуће постићи, онда ми кажете ''твоји разговори су пропали'', рекао је Вучић.

Он је рекао да му 2018. година "није пропала година" кад је реч о Kосову и Метохији, јер су сачувани људски животи, Београд оснажио позицију у свету, успео да победи на неким гласањима.

"Знам шта је могуће, ви се крећете у границама могућег и реалног, а не било чијих жеља", рекао је Вучић.

Извор: Српска напредна странка

Остале вести