Дијалог кад Приштина повуче једностране потезе

Најновије
Извор: Танјуг

Председник СНС Александар Вучић изјавио је да ће дијалог у Бриселу бити настављен када Приштина престане да крши споразум ЦЕФТА.

"Никога не уцењујемо", истакао је Вучић, али нема дијалога са онима који крше споразуме.

Вучић је новинарима у седишту СНС, након састанка са председником грчке Нове демократије, рекао да ће дијалог бити сигурно настављен онда када Приштина буде разумела да мора да се понаша цивилизовано, у складу са правилима које је сама прихватила.

"Не кажемо биће дијалога ако нам отворите два, три, четири поглавља. Учествујемо у дијалогу, али не са онима који крше споразуме које су сами потписали и сваки пут мисле да је то дозвољено и да могу да врше додатни притисак", рекао је Вучић.

Жели да верује, каже, да ће ЕУ и они којима је стало до дијалога утицати на оне којима су помагали "у прављењу независности".

Председник је рекао да је Београд остварио велику победу у европској енергетској агенцији, али да преостаје велика борба у Интерполу.

"Постоје земље које нису признале косовску независност, а које су под огромним притиском да галсају за чланство Kосова у Интерполу или да буду уздржане", рекао је Вучић.

Вучић је рекао да, како сада ствари стоје, Kосово има једну, две или три земље више од потребне већине у Интерполу, али да је питање да ли ће је задржати до гласања.

"Улажемо све што имамо и можемо, новац, знање, путујемо колико нам новац дозвољава. Ми немамо моћне спонзоре, уздамо се у се и у своје кљусе", навео је Вучић.

Он је рекао да је Србија до сада имала много успеха, имајући у виду колико новца има на располагању за путовања и слање званичника и делегација у иностранство.

Kао пример је навео обележавање 100. година од завршетка Великог рата у Паризу, где је он као председник Србије имао на располагању укупно четворо људи, укључујући и једног члана обезбеђења.

"А они иду са делегацијама од 50, 60 људи. То је питање новца, а они га имају, јер одвајају новац за косовску независност", рекао је Вучић.

Извор: Српска напредна странка

Остале вести