Нека људи виде јесам ли ја Хитлер или неко други

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић оценио је данас, коментаришући насловну страну сутрашњег "Данаса" на којој је на карикатури доведен у везу с нацистичким вођом Адолфом Хитлером, да то говори о степену слобода у Србији, али и да његове политичке противнике највише нервирају успеси Србије.

На питање новинара да покоментарише карикатуру на којој је повезан с Хитлером и да кроз уста шефа посланичког клуба Српске напредне странке у Скупштини Србије Александра Мартиновића он говори, Вучић је рекао: "О чему је реч? А шта је рекао Мартиновић? А ја Хитлер? А мени хитлеровци побили целу фамилију. Али, добро, шта ћете, то је демократија у Србији.То је најважније да постоји, или што би они рекли - диктатура на нивоу у којој председника поредите са Хитлером".

Додао је да не мора ни да види насловну страну, али да то довољно јасно говори о стопама слобода у Србији. "Пошто то сумњам да би то у некој другој земљи могло да се догоди. А ја сам на то поносан. Честитам им на томе. Чак не мислим ни да их тужим", рекао је Вучић.

"Хитлеровци су моју фамилију убили и увек сам се борио против фашиста, и против једноумља и наставићу да се борим против свих оних који мисле то, али речима, ставовима, бољом политиком и бољом Србијом, јер је то оно што њих највисе нервира. Највише моје противнике нервирају успеси Србије", поручио је председник Србије.

Извор: Taнјуг

Како каже, да их тужи вероватно бих изгубио пошто су "постављали жуте судије свуда и на сваком месту". "Ја то нећу да радим. Нека људи виде јесам ли ја Хитлер или неки други, па нека сами процењују, али ће и то остати запамћено као део слобода у Србији и поносан сам на те слободе у Србији", рекао је Вучић, додавши да не зна шта је Мартиновић говорио.

"Џабе им је и неће моћи да помогну онима који су стварни фашисти и који би хтели да руше Србију по сваку цену и који би хтели зарад својих приватних џепова сруше и све компаније које макар имају удео у државном власништву и којима је само то важно како да се дочепају државне касе. Научио сам ја на то. Научио сам да свако у Србији има право да узме мотку и да ме лупи по глави, да је свако паметнији и да свако зна боље", истиче Вучић.

"Још нисам чуо никог ко би рекао - нешто сте добро урадили, е, лепо си урадио ту железару, е, лепо си урадио Бор. (Зоран) Ђинђић и (Борис) Тадић су говорили да тамо треба да се сади кикирики, па се сад не сади кикирики него ће сада да се ради бакар у Бору, као што се увек и радило. Нека они раде свој посао, а ми ћемо своје", закључио је Вучић.

Остале вести