За показивање мишића, коју бисмо цену платили

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић истакао је данас у Хелсинкију, пред одлазак на нове разговоре у Бриселу, да о односима са Приштином, они који размишљају о показивању мишића, треба да размисле о цени коју би требало да платимо.

"Интересантно је да сам за Сулејмана Угљанина и његове присталице педер и фашиста, за Хрвате сам терориста, заједно са Алесандром Карађорђевићем, за Тачија сам ђаво, не знам шта сам све за Комшића. То сам слушао током његове кампање, као и да треба да ћутим како не бих имао проблема с њим. За добар део људи у Србији сам издајник, јер треба да будем и ђаво и терориста на куб да не будем издајник", констатовао је Вучић.

Он је рекао да се из тога види, ма колико се осмехивао, колико је тешка позиција Србије, и колико морате да се понашате одговорно и озбиљно, одговорније и озбиљније од свих других да би сте чували мир и стабилност и не подлегнете личним оценама.

"Ја не желим да подлегнем личним оценама иако није ни мало ни пријатно ни лепо да разговарам са Тачијем, нити са било ким од њих. Али, као што сам у више наврата рекао, боље је 100 година преговарати него један дан ратовати", навео је Вучић.

Он је казао да ми волимо с времена на време да размишљамо о показивању мишића а заборављамо на цену коју би требало да платимо.



Рекао је да, иако је говорио да је ојачао војску, не за 150 пута, како је погрешио, већ за 150 одсто њене капацитете, зна колико смо и даље нејаки, и колико нам је потребно додатне снаге, економске и свега другог, и колико нам је мир важан.

"Колико је сувише важан да све друго није за поредити с тим. Људи који би да показују мишиће морају добро да знају податке, све добро разумеју да би онда могли својим емоцијама да дају одушка. Ја немам право на то и морам да се понашам много одговорније од свих других у региону, а то препознају у међународној заједници", нагласио је Вучић.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести