Очекујем Ердогана на отварању фабрике 2019. године

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић, који је данас у Краљеву обишао радове на изградњи фабрике текстила "Eurotay", рекао је да је много труда уложено да би та турска инвестиција била остварена.

Очекује да ће на отварање фабрике, на пролеће или у рано лето идуће године, доћи и турски председник Реџеп Тајип Ердоган.

Изразио је очекивање и да ће све већи број инвеститора из Турске, али и туриста из те државе, долазити у Србију.

Извор: Танјуг

"Немамо ништа што би нас раздвајало. Уз поштовање долази и поверење. Имамо интерес и једни и други за још бољим односима", поручио је Вучић и додао да је много труда уложено у довођење турског инвеститора на чему је захвалио и турском председнику и министру трговине, туризма и телекомуникација Расиму Љајићу.

Председник Србије је у обраћању присутнима истакао да је реч о великој инвстицији од 35 милиона евра, наводећи да су на месту будуће фабрике рушевине.

Извор: Танјуг

Поносан је, наводи, јер је видео 100 дама, дивних и вредних српских жена које се боре за бољу будућност тешким и напорним радом.

"Драго ми је нарочито што не раде само девојке до 25 година. Хвала ти, брате Турчине што си примио и жене од 50 година. То су вредне и способне жене које ће показати лојаност", рекао је Вучић.

Срећан је, истиче, због Краљева јер је претходних деценија, каже, много фабрика у том граду уништено и фабрика вагона, Магнохром, Јасен, Аутотранспорт и нико није хтео да дође у Краљево јер је претходна власт све уништила.

Извор: Танјуг

Говорећи о турском инвеститору, Вучић каже да је реч о озбљним и вредним људима.

"Уверен сам у добру будућност фабрике", поручио је Вучић и навео да ће се градити ауто-пут у том делу Србије, да ће до краја јуна идуће године бити отворен и аеродром у Лађевцима, а да ће држава помоћи и око транспорта радника.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести