Неопходно радити на јачању трговинске размене и привлачењу финских компанија

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са сталним државним секретаром Министарства спољних послова Републике Финске Матијем Антоненом са којим је разговарао о билатералним односима и економској сарадњи.

Председник Вучић је истакао да је неопходно радити на јачању трговинске размене и привлачењу финских компанија. Он је нагласио да је у Србији дошло до промене пословне климе и да је повећање броја страних компанија доказ да је Србија на добром путу.

Председник Вучић је захвалио Финској на континуираној подршци Србији на европском путу, као и експертској помоћи коју ова држава пружа у процесу реформи у области владавине права, заштите животне средине, као и спремности да пренесе своја искуства у домену побољшања пословне климе.

Стални државни секретар Антонен је истакао да трговински споразуми, које Србија има са државама Европске уније, као и са Русијом, Турском и другим земљама, представља добру полазну основу за јачање интереса финских компанија да улажу у Србију, јер се на тај начин отвара и веће тржиште. Фински званичник поздравио је реформске процесе у Србији.

Остале вести