Свима у региону потребан је мир

Најновије
Извор: Танјуг

Свим земљама региона, Србији, Македонији, Албанији, БиХ и Црној Гори, свима нам је потребан мир да би нам било боље, а биће нам боље ако будемо имали отворене границе, инвестиције и слободан проток роба, каже председник Александар Вучић.

"То је једина шанса за све нас да опстанемо. Зато сам спреман да разговарам о свим компромисним варијантама, јер то гарандује бољу будућност свих", рекао је председник новинарима након излагања на Београдском безбедносном форуму.

Вучић је то рекао одговарајући на питања новинара из региона, а на питање македонских медија шта му значи то што ће Скопље данас у Бриселу званично отпочети преговоре о чланству у НАТО, председник је одговорио да му то ништа не значи.

"То што ви идете у НАТО то нама ништа не значи", био је директан Вучић.

Упитан да коментарише понашање председника Македоније Ђорђа Иванова и опозиције који не подржавају Преспански споразум, Вучић је најпре указао да то није питање за њега, јер је он, каже, "Србин, председник Србије, те није ни Македонац, ни грађанин Македоније".

"Као колега, поштујем Иванова и немам права да се мешам у унутрашње ствари у Македонији. То је одговор човека који жели најбоље све вашој земљи", рекао је Вучић и запитао новинара ко су Македонији ближи пријатељи од Србије.

Једино ми, казао је, од вас не тражимо ништа, сем пријатељства и добрих односа.

"Ничим никада нисмо увредили Македонију", јасан је Вучић и додао да је важно да у Македонији раде добре ствари за своју земљу.

Подсетивши колико је Србија у финансијском смислу напредовала у последње три године, Вучић је рекао да је можда крив за милион ствари, али да је за то заслужан.

"О томе како смо успели да три године узастопно имамо суфицит, како смо обезбедили инвестиције, о томе ће учити у уџбеницима", уверен је.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести