Вучић дочекао Ван дер Белена

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић дочекао је уз највише државне почасти председника Аустрије Александера ван дер Белена који је допутовао данас у дводневну, званичну посету Србији.

Председници Србије и Аустрије одржаће састанак у четири ока, а како је најављено у Бечу, у центру политичких разговора у Београду биће билатерални политички и економски односи, европска перспектива Србије, али и дијалог Београда и Приштине.

Kад је реч о доласку аустријског председника, ово је трећи сусрет Вучића и Ван дер Белена у 2018. години, што сведочи о интензивном политичком дијалогу Србије и Аустрије.

Разговори ће потом бити настављени у присуству делегација, након чега ће се председници две државе обратити медијима.

Председници ће учествовати и на пословном форуму "Смарт Траффиц" који су организовали Привредна комора Србије у сарадњи са Трговинским одељењем Амбасаде Аустрије у Београду - Адвантаге Аустриа.

У вечерњим сатима аустријска амбасада приредиће пријем поводом предстојећег Дана државности Аустрије (26.октобра), којем ће, како је најављено, присуствовати два председника.

На крају првог дана посете председник Вучић за свог аустријског колегу и његову супругу Дорис Шмидбауер приредиће званичну вечеру.

Сутра, у четвртак, председник Аустрије и Србије отвориће Београдски безбедносни форум, а Ван дер Белен састаће се, затим, и са младим учесницима овог Форума.

Остале вести