Вучић позвао на заштиту манастира и цркава СПЦ на KиМ

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић позвао је данас верске лидере на заштиту манастира и цркава Српске православне цркве на Kосову и Метохији, које су под сталном претњом оних који не верују у цивилизацију и културно наслеђе.

Vucic na Cetvrtom kongresu lidera sveta i tradcionalnih religija u Astani, ukazao da je Balkan, region u kojem se nalazi Srbija, raskrsce na kojem se susrecu mnoge vere
Извор: Танјуг

Вучић је у Астани, на 4. конгресу лидера света и традиционалних религија, указао да је Балкан, регион у којем се налази Србија, раскршће на којем се сусрећу многе вере.

Председник Србије је истакао да су мир и безбедност најважније заједничке вредности свих народа у свету и да поруке мира треба да буду основа међународног поретка.

Нагласио је да се вера често злоупотребљава за неке друге циљеве, да се некада користи и као изговор за геополитичке циљеве.

Према његовим речима, вера се залаже за мир и поштовање, те је предложио да у порукама скупа буде речено да мир треба да буде основа међународног поретка.

Учешћем на овом скупу Вучић је завршио дводневну посету Kазахстану.

Извор: Танјуг

Остале вести