СНС мора да има борце за нормалну и пристојну Србију

Најновије
Извор: Танјуг

Лидер Српске напредне странке Александар Вучић критиковао је данас, на седници Главног одбора, страначке функционере што нису реаговали на позив на силовање премијерке, државни удар, истакавши да странка мора да има борце, који ће се борити речима, идејом, марљивошћу, снагом аргумената, да се боре за нормалну Србију.

"Србија није нормална, ако неко силом жели да дође на власт, ако се силовање пропагира као највећа вредност", нагласио је он.

Вучић је рекао да је био шокиран тиме што су функционери странке реаговали на глупости, али не и озбиљне ствари.

"Где смо реаговали када је један од лидера запретио премијерки, коју сте ви изабрали овде, јер сам вас први питао да овластимо посланичку групу да јој да подршку, силовањем. Што Милуне ниси одржао конференцију за штампу у Чачку. Згрожен сам, нећу да прете нашим сестрама, ћеркама, мајкама силовањем. Запретио је тек из затвора изашлим Афроамериканцем, који треба да је задовољи. То је лидер који тражи нормалну Србију? Србија није земља силоватеља. Нећемо то дозволити, нисте никакви лидери ви што претите силовањем", рекао је Вучић и, обраћајући се члановима ГО, додао да му је жао што су они ћутали, што нису устали у одбрану принципа, а реаговали су на свакојаке глупости.

Рекао је да га не интересује што ћути РТС, а ишло је 10 новинара те куће да плаче на неке глупости, што ћуте академици.

"Самопрокламована елита постала је комедија, а с времена на време и само трагедија", констатовао је Вучић.

Рекао је да у Србији треба да постане нормално да се не позива на силовање, да то не буде начин опхођења са женама.

"Ко је реаговао од нас када смо први пут причали о државном удару? Многи су ми се смејали када сам указивао на то, а онда су почели отворено да позивају на пуч и државни удар. Што ћутите? Што се само неколико људи јавља. Неки кажу што сам хвалио Весића, који је дошао одавде или оданде, али тај се бори сваки дан, а пола људи се завукло у мишије рупе”, критиковао је он.

Вучић је казао да неки све знају по кафанама, а не стају у одбрану истине и странке.

"Је л' позвао Бошко Обрадовић да ме ухапси, а колико нас је реаговало? Три, четири, пет. Јесте ли реаговали када је овај други Ђиласов и Јеремићев рекао "не можемо победити Вучића на изборима, па ћемо на улици?", упитао је он.

Вучић је критиковао функционере што не позивају новинаре да критикују такве ствари, а знају да позивају локалне медије када треба да им изађе лепша слика.

"Колико вас је тражило да тако нешто не може у демократији, да силом не може да се долази на власт? Џабе ми је "браво". Не сме наша странка да постане оно што су они од почетка били. Зато странка мора да има борце, који ће се борити речима, идејом, марљивошћу, снагом аргумената, да се боре за нормалну Србију. Србија није нормална ако неко силом жели да дође на власт", указао је Вучић.

Рекао је да на то све може да пружи и те какве одговоре, али да не сме јер мора да гради нормалну Србију.

"Треба да се борите, а не да избегавате да уђете у сукобе. Ако нећете у сукоб са онима који пропагирају директно силовање као основу тему политике, немојте бити у овој странци. Идите тамо где је свима све свеједно. Док сам на челу странке, а имамо конгрес 2019. то никада нећу дозволити", поручио је јасно лидер СНС.

Рекао је да неће више бити тако да ће само он све носити на своја плећа.

"Морате да будете много одговорнији и да се више борите. Они који неће да се боре, погледајте људе који се боре. Те људе народ воли, не оне који се не боре. Мислите на то када вас похвале наши противници, када о вама позитивно пишу њихови медији, који критикују тобож ријалитије, а они их довели. Тај кога цене пропагатори силовања, уништавања фабрика, државних удара, свега што су урадили претходних месец дана, не ценим ја. Не плашим их се", нагласио је он.

Рекао је да је проблем противника што се њих нимало не плаши, и што на сваком месту сви из странке то треба да покажу.

Казао је да неће да шаље своју децу ни у Лондон ни Њујорк, већ да ће остати у Србији, и да се нада да ће за десет или двадесет година моћи да обезбеди да се врате они, који нису из земље отишли из обести.

Извор: ТВ Пинк