Штитићу српски народ увек и свуда

Најновије
Извор: Танјуг

Никад нећу да стављам жиг на чело српског народа да бих се некоме допао, штитићу српски народ увек и свуда, јер то је мој посао, поручио је вечерас председник Србије и лидер СНС Александар Вучић.

Обраћајујући се члановима ГО странке Вучић је рекао да постоји велика бојазан због, како је навео, жестоко супротстављених интереса великих сила и зато што нико не може да предвиди шта ће се догодити за 10, 15, 20 дана.

Ми смо осигуравали мир и стабилност, ћутањем и нереаговањем како не би угрозили Србе који живе у Републици Српској, Црног Гори и Хрватској. Трудили смо се да им помогнемо на сваки начин. Никада нико није толико помагао нашем народу у овим земљама. Ми желимо да чувамо мир, а нашем народу, увек и свуда помогнемо, рекао је Вучић.

Многи, каже, у региону мисле да је Србија подобна да постане нечији пријатељ само онда када је слаба и понижена и политички и економски.

"То је тако, јер многи мисле да је Србија реметилачки фактор у региону, јер многи мисле да је Србија подесна да буде нечији пријатељ у региону смао кад је понижена, слаба, кад могу да је урушавају, кад себе гази и себе унижава и сваког дана се извињава и за нешто што је учинила и кад то није", навео је.

Данас је, међутим, каже, најбоља и у свему испред других у региону, најбоља је по питању раста, јавног дуга, стања у буџету.

"У свему ћемо бити најбољи. Да ли то сви желе, нисам сигуран. Они нас оптужују за све своје недаће. Њих не интересује ништа, ни Дејтон ни било који међународно правни акт. То говори само какав је однос, и ми на то ћутимо. Такву Србију би многи хтели. Србију која ће да каже да, сви смо криви. Тамо где нисмо криви, ја никада нећу то да прихватим. Штитићу интересе српског народа и грађана Србије, то је мој посао и биће до краја мог мандата", рекао је Вучић.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести