Србија је увек за дијалог, али морамо да знамо о чему

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас да је Србија увек за дијалог са Приштином и свима, али морамо да знамо о чему разговарамо, који је Европској унији замерио зато што не регује на претње ратом које долазе од Албанаца са KиМ и најавом укидање границе између Kосова и Албаније.

Није, казао је, заинтересован да у Брисел иде да би му рекли да мора да призна независно Kосово и да, ако то учини, биће светски лидер, биће цењен.

"Не занима ме да будем светски лидер, желим да урадим нешто за Србију и мој народ. Не желим да ме смењују као што су смењивали неке друге. Хиљаду пута понављам, ја из ове земље, ни ја ни моја деца, а троје их је, не идемо. Намеравам да у овој земљи, ако ме здравље послужи, остарим", рекао је председник Вучић новинарима, након обиласка унутрашњих радова у Дечјој клиници у Тиршовој.

Упитан да каже када ће дијалог са Приштином бити настављен с обзиром на то да је, како је гласило питање, директор Kанцеларије за KиМ јуче рекао да га Брисел неће скорије видети, односно да ће морати да сачекају да га виде, Вучић је рекао да у Бриселу могу да виде када год хоће, али да претходно морају да му кажу шта даље и да ли је решење да Србија не добије ништа и да буде понижена, а да Албанци добију све.

На нереаговање ЕУ и представника ЕУ у Београду, Сема Фабриа, на Харадинајеве претње ратом у случају промена граница, председник каже да поштује и Фабрициа и све у ЕУ.

Замерио им је, међутим, то што су реаговали на, како је рекао, фалсификат онога што је говорио у Kосовској Митровици везано за Милошевића, а на поруке и најаве са Kосова не реагују.

"Чини ми се да је свако ко је нормалан, не мора да буде ни добронамеран, па да препозна да сам у Kосовској Митровици говорио да ћемо у победе да идемо лаптоповима, књигама, оловкама и свескама. На то су реаговали, а не реагују на најаву уједињење Kосова и Албаније", рекао је Вучић.

Додао је да је сагласан са тим, али да, ако већ реагују на фалсификате његовог говора, бар једном реагују и на то што раде Албанци.

А, што се њега тиче, истакао је, нека раде шта хоће.

"Ми смо увек за дијалог али морамо да знамо о чему разговарамо.

Да идем да ми кажу мораш да признаш независно Косово, био би светски лидер, био би цењен. Нећу", поручио је Вучић.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести