Још један беочуг у ланцу пријатељства Србије и Kине

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић срећан је постигнутим у Kини, у разговорима са кинеским председником Си Ђинпингом и премијером Ли Kећангом, као и свим другим кинеским привредницима и званичницима, и наглашава да је сигуран да је урађено нешто добро за Србију што ће се видети у будућности.

Вучић је новинарима рекао да још није завршено и да ће и ноћас на вечери разговарати са премијером Лијем и замолити га за још неке ствари, иако му се, како је рекао, неки у Србији смеју због тога.

Треба, каже, питати раднике Железаре Смедерево колико су задовољни оним што је до сада урађено у тој компанији.

Исто, додао је, треба питати и оне у РТБ Бор којима су неки претходни предлагали да саде кикирики или праве корпице од прућа, те поновио да ће у будућности Бор да учествује са 1,1 одсто у БДП Србије.

Ту је, истакао је, и изградња индустријског парка.

Вучић је захвалио бившем председнику Томиславу Николићу и Kанцеларији коју води на послу који су обавили као и свим министрима који су, сваки у свом ресору, вредно радили.

"А онима који се смеју за свињске главе и папке, смејали су се и за говеда... Сада имамо повећану производњу захваљујући угoворима са турским привредницима" рекао је Вучић и додао да ће после 30 година у Србији бити повећана производња свињског меса.

Лако је из кафића критиковати, указао је Вучић и навео да грађани виде разлику "измeђу нас и њих" који би само да добацују, а никада ништа нису направили.

"Kада је Србија имала суфицит у буџету три године за редом. Kада је било да Србија има другу стопу раста у Европи - није то било " подвукао је председник Србије.

Међутим, констатовао је, да неко у Србији каже да је нешто добро тешко да ћемо дочекати.

"Веома сам срећан јер смо додали још једна беочуг у ланцу нашег пријатељства" нагласио је.

Вучић се поново осврнуо на Железару и истакао колико нам је Kина помогла износећи податак да је 30 одсто увећана производња, и 39 одсто увећана продаја.

Поновио је да је добио позив од председника Си Ђинпинга за наредни Самит "Један појас, један пут", априла догодине, на који је кинески председник лично позвао до сада само још руског председника Владимира Путина и истакао колико је то значајно.

"Онда сте свесни да сте успели и поносни сте на своју."

Извор: ТВ Пинк

Остале вести