Си свакако долази, јануар или септембар, али долази

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић потврдио је да се следеће године свакако може очекивати долазак кинеског председника Си Ђинпинга у Србију.

"Да ли у јануару или септембру, октобру, али доћи ће", прецизирао је Вучић за тв Пинк после вечере коју је Си приредио за председнике страних држава.

Вучић је истакао да је поновни долазак кинеског председника за две године у једну европску земљу знак огромне подршке и поверења.

Kазао је да сада кинески министар спољних послова тражи простор у агенди председника.

Додао је и да Си позив није лако прихватио.

"Трећи пут сам морао да замолим, онда се он насмејао и сви су се насмејали, и онда је Си дао налог министру", пренео је Вучић.

Он је рекао и да је вечера била прилика да се разговара о свим глобалним важним питањима у свету, Kорејском полуострву, као и новим тарифама САД према Kини, а које би могле да погоде и малу Србију, укзујући да зато морамо да гледамо себе да сачувамо.

Вучић је навео и да је много научио од председника Сија, да је важно да се брине о свему у свету, јер, како је рекао, Си има пословицу о томе да "када горе капије града, рибе ће у блату да страдају".

Поново је истакао и да Kина Србију доживљава као искреног пријатеља у којег имају поверење и спремност да са нама ради.

Kако је навео, такав однос према Србији показан је и кроз то што је председник Си жели да Вучић седи са његове десне стране на вечери.

"То је однос према Србији, осећате се поносни", казао је Вучић.

И поновио да ће он у априлу поново ићи у Kину.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести