Где иде Си, ту стижу и водеће кинеске компаније

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас у Пекингу да постоји огроман потенцијал и огромна шанса за сарадњу са Kином и поновио колика је част за Србију да сваке године има званичан билатерални састанак са председником Kине.

Вучић је још једном указао на значај посете Сија Србији, наводећи да ће све кинеске компаније дати све од себе да председнику покажу резултате које имају у Србији.

''За наше људе то значи више посла, пруге, веће плате, убрзани развој Србије. Баш сам срећан", рекао је Вучић.

"Поносан на Србију која је то успела и која скоковима иде унапред", истакао је Вучић после разговора са кинеским председником.

Он је најавио да ће сутра разговарати и са кинеским премијером Ли Kећангом, и да ће то бити четврти пут, а да ће у центру пажње бити теме економског форума који се одржава у Тјенђину.

Рекао је да је огромна част и нови сусрет са Лијем са којим има однос пун поверења.

Вучић је најавио да ће делегација Србије сутра у Тјенђину такође имати важне састанке, да је предвиђен обилазак сајма, а да ће министри имати прилике да успоставе бројне контакте и боље се упознају са савременим технологијама.

То ће бити и прилика да се кроз разговоре о дигитализацији, и технологији припреми наредна посета председника Сија Србији, закључио је Вучић.

Он је рекао и да ће се током форума састати са естонском председницом, летонским председником и председником Самое.

"Признали су Kосово сви, па ћу мало са њима да разговарам на ту тему".

Извор: РТС

Остале вести