Неки би да газе Устав Србије, Санџак и РС нису исто

Портрет
Најновије
Извор: Танјуг

Председник Александар Вучић изјавио је данас да би неки у БиХ радо и лако газили Устав Србије и подвукао да Република Српска и Санџак никако нису исто, ни по чему, а посебно не по Уставу.

Вучић је, одговарајући на питања новинара у вези изјава датих у БиХ, рекао да су - на његове речи да волимо РС и поштујемо њен интегритет у оквиру интегритета БиХ - обојица кандидата, који ће добити бошњачку већину, а један вероватно бити и изабран за члана Председништва из редова Хрвата, говорили о Санџаку и о томе како воле Санџак.

Таква поређења не стоје и нису безазлена, сматра председник.

Он је подсетио да је Србија финансирала изградњу школе, вртића у БиХ, у РС и дали им име Србија, а да је тамошњим политичарима рекао да би и они могли да изграде школе и вртиће у Новом Пазару, колико хоће, и да их назову како хоће, БиХ или Босна, али да ниједне од тих грађевина нема, већ их је изградила Србија или њени пријатељи из УАЕ или других земаља.

"Санџак - ово није отоманска империја, не постоји као такав", навео је и додао да неки не поштују ни сопствени Устав, а лако би газили Устав Србије, док су, истовремено, страшно осетљиви на саму помисао, што наравно он никада није радио, да се погази Устав БиХ или Дејтонски споразум.

РС и Санџак, истакао је, немају ни по чему сличан, а камоли исти статус, говорећи у уставноправним категоријама, да се и не говори о величини или неким другим стварима.

Што се тиче односа са руководством Црне Горе, он није увек једноставан, имамо, каже, много разлика, али морамо да градимо боље односе у будућности.

"Упутићу позив председнику Црне Горе да у наредном периоду посети Србију", рекао је и додао да не жели да улази у критике наводне медијске кампање из Србије против Црне Горе, али и да му је јасно колико у Црној Гори има негативне медијске кампање против Србије.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести