Kадровске промене за будућност српске армије

Вучић
Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да су кадровске промене у Војсци Србије најбоља решења за будућност српске армије.

Вучић је, упитан који су разлози за смене официра, будући да је начелник Генералштаба пензионисан, рекао да су људи променили одређена места и да се гледало где и ко може да унесе нову енергију.

"Верујемо да Мирослав Талијан може да унесе нову енергију у Специјалну бригаду. То нам је то једна од најбољих јединица, а лично увек очекујем више и још боље резултате. Ти је генерал Зоран Величковић пензионисан, ту није било смена", рекао је председник.

Навео је и да су Горан Радовановић, Младен Вуруна и Бојан Зрнић веома одгворни, људи, способни официри, те да су направљене промене и да се очекује да дају допринос на новим функцијама и местима.

"Не можете да кажете да је смењен директор ВБА Петар Цветковић, пошто он постаје заменик начелника Геералштаба, напротив, можете да кажете да је напредовао", назначио је председник.

Изразио је уверење да су нова кадровска решења најбоља за будућност наше војске и додао да је он, као врховни командант Восјке Србије, преузео одговорност за то.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести