Нема лаких решења у озбиљним питањима

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће Београд наставити преговоре са Приштином, јер без споразума и дугорочне изградње мира нема ни даљег економског просперитета.

"Важно је да људи знају да, чак и ако ми не будемо успели да постигнемо споразум, што је вероватно, неко иза нас или после тих неких ће морати да постигне споразуме, јер без споразума и дугорочне израдње мира нећемо бити у могућности да наставимо са овако успешним економским резултатима", рекао је Вучић упитан да прокоментарише претње албанских екстремиста насиљем уколико се настави прича о разграничењу.

Вучић је поручио да "морамо да бринемо о деци и размишљамо о њима, а не о томе да како да се додворимо у једном дану онима који воле лака решења".

"Од тих лаких решења углавном боли глава, то вам је као кад лечите рак аспирином", рекао је Вучић.

Поновио је да ће решења свакако, каква год да буду и кад год да буду, бити болна и за Србе и за Албанце, јер нема лаких решења нити пречица у озбиљним питањима.

"А, онај ко није спреман за то и ко мисли да је могуће да све буде лако и лепо. Видео сам те који су нам 2008. године рекли да је то шанса за нас и да ћемо живети као ''бубрег у лоју'', а имали смо највећи пад индустријске производње у региону. То је кад волите лака решења", рекао је председник.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести