Односе Србије и Чешке карактерише међусобно поштовање и разумевање

Vucic i Tomas Kuht
Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је акредитивна писма новоименованог амбасадора Чешке Републике Томаша Кухте и пожелео му добродошлицу и успех у раду.

Председник Вучић је истакао да амбасадор Кухта почиње дипломатски мандат у Београду у години у којој обележавамо значајан јубилеј у односима између Србије и Чешке – 100 година од успостављања дипломатских односа.

 Амбасадор Кухта је председнику Вучићу пренео поздраве председника Земана, а председник Вучић је узвратио позивом да председник Земан посети Србију. Двојица саговорника су се сагласили да ће предстојећа посета чешког председника потврдити и додатно подстаћи добре односе Србије и Чешке.

 Председник Вучић је изразио задовољство што односе Србије и Чешке карактерише међусобно поштовање и разумевање, као и наду да ће сарадња двеју земаља наставити да јача, како кроз политички дијалог, тако и кроз различите видове економског повезивања.

 Амбасадор Кухта је рекао да стабилност политичке ситуације и добри економски показатељи у Србији чине добру основу за бројније инвестиције из Чешке.

 Амбасадор Кухта је у разговору поновио снажну подршку Чешке евроинтеграцијама Србије, која није само политичка, већ се огледа и кроз реализацију многих пројеката помоћи.

Vucic i Tomas Kuht
Извор: Танјуг

Остале вести