Све је јасније да ћемо тешко доћи до решења за КиМ

Најновије
Извор: Танјуг

Све је јасније да ћемо тешко доћи до решења за Kосово и Метохију, рекао је данас председник Алeксандар Вучић и додао да они који траже ништа, а радују се да добијемо "велико ништа", могу да наставе да ликују и да се радују, јер све иде у правцу да Србија не добије ништа.

Вучић је рекао да они у Србији, који се радују изјавама из Европе и Приштине да неће бити промене границе Kосова, не кажу грађанима да и Европа и Приштина кад то кажу мисле на границе независног Kосова.

“Очекивао сам да ће наши политички противници у Србији организовати славље. Добили су изјаве да се неће мењати границе. Рекли су то из Европе, Албанци и други. Заборавили су само да кажу нашем народу да се ту говори о томе да се не мењају границе независног Kосова”, рекао је Вучић новинарима у Новом Саду.

“Обмањивали су наш народ”, приметио је и додао да није истина оно што говоре његови политички противници када кажу “Kачаник је српски и биће заувек српски”.

Вучић је казао да су ти и такви намерно радили на целовитости Kосова, а да су се само правили да штите наше националне интересе.

Kазао је да је све јасније да ће бити тешко доћи до решења, али да ће Србија наставити да буде спремна на компромисе и тражи шта је правично, рационално за српску државу.

“Они који траже ништа, а радују се да добијемо велико ништа, нека наставе да се радују, све иде у правцу да Србија не добије ништа“, рекао је он.

Вучић је казао да су нас они довели дотле тиме што су ћутали 2008., када је Kосово признато, што су то питање 2009. избацили из УН, и ишли 2010. на срамну представу у Међународном суду правде, где су дали легитимитет косовској независности, а 2011. поставили царине и полицијске пунктове између Срба и Срба на Јарињу и Брњаку.

“Данас кажу да то треба да се сачува, да не треба да се сруши. Не разумем оне који су добронамерни, како су могли да поверују у те приче“, додао је он.

Вучић је истакао да је, када се погледа за шта се залажу Пленковић и Звиздић, свима јасно ко се у ствари залаже и бори за очување наших нациналних и државних интереса.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести