Враћамо живот и наду у Банат, биће још кинеских инвестиција

Најновије
Извор: Танјуг

Враћамо живот и наду Банату, да буде богат, да Србија даље напредује, поручио је данас председник Србије Александар Вучић по потписивању споразума о изградњи кинеске компаније за производњу гума у Зрењанину.

Вучић је изразио велико задовољство доласком кинеског инвеститора и истакао да ће, ако за 25 дана у Кини потпише и уговор о тој инвестицији са председником Кине Си Ђинпингом, Зрењанин али и цео Банат моћи да се радују.

Он је данас у Зрењанину присуствовао церемонији потписивања споразума за изградњу фабрике гума кинеске компаније, која ће уложити 950 милиона долара, а производиће више од 13 милиона гума годишње.

Председник је подсетио да су у трци за кинеску инвестицију биле и Пољска и Чешка, али да је на крају Србија успела да привуче кинеског инвеститора.

"Борили смо се из дана у дан. Рекао сам да ће имати најповољније услове и да дођу у средњи Банат. Хоћемо да вратимо живот, наду, да Банат буде богат", рекао је Вучић.

Он је нагласио да ће са том компанијом доћи и велики број добављача, компанија које сарађују са "Шандонг Линглонг-ом", а једна од њих је компанија која се бави производњом цинка, чији представник је такође присуствовао данас потписивању споразума за фабрику гума.

"Изабрали су локацију овде у Зрењанину, па ће они у Зрењанину још 500 људи да запосле", рекао је председник и указао да је реч о компанији која држи 20 одсто светске производње цинка.

Осим њих стиже и највећа грађевинска компанија у Кини, неки мисле и у свету, која има профит од 160 милијарди, што је четири пута више од БДП Србије, чији представник такође борави у Зрењанину.

"Још ми је господин Ванг обећао да још најмање три компаније долазе у Србију", закључио је председник.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести