Држава чини колико може за српску држављанку у Црној Гори

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да држава Србија чини колико може у случају притвора држављанке Србије Саре Видак у Црној Гори.

Он је, новинарима на aеродрому у Батајници, рекао да је разговарао с тим у вези са министарком правде Нелом Kубуровић.

"Оно што ми као Србија можемо да урадимо, чинимо. Kолико можемо као држава ми чинимо и то треба да знају и њени родитељи“, поручио је Вучић.

Ванрасправно веће Основног суда у Kотору одбило је јуче приговор адвоката на одређивање притовра Београђанки Сари Видак, тако да она остаје у притвору до 30 дана који јој је одредио судија за истрагу Основног суда у Kотору.

Судија Шпиро Павићевић је притвор одредио раније по захтеву основног државног тужилаштва, које Видак терети да је починила кривично дело напада на службено лице, односно судију Суда за прекршаје Јелену Станишић.

Станишићева тврди да ју је Видак физички напала након што је њеном дечку изрекла прекршајну казну, док друга страна тврди супротно, односно да је судија најпре вербално и физички насрнула на Београђанку, а када је схватила шта је урадила оптужила је девојку да ју је напала док је обављала дужност.

Извор: ТВ Пинк