Очекујемо посету Путина, до договора важна подршка Русије

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић изразио је уверење да ће председник Русије Владимир Путин посетити Србију ове године, те рекао да је за долазак до договора о KиМ потребна и подршка Русије.

"Ми њега чекамо. Он је обећао да ће доћи и сваки пут када је рекао да ће доћи он је дошао“, нагласио је Вучић, у обраћању новинарима на аеродрому у Батајници где је присуствовао пријему два ремонтирана МИГ-а 29.

Истакао је да Србија има много тога ове године да слави, покаже.

"Србија се поноси својим резултатима, а поноси се и својим пријатељством. За разлику од других, ми их не кријемо“, објаснио је Вучић.

На питање да ли ће и где доћи до његовог сусрета са Путином, који је планиран идућег месеца, у Русији, Вучић је одговорио да кабинети раде на томе.

"Да ли ће бити у Москви или неком другом месту није важно. Надам се да ћу имати прилике да сретнем руског председника пре његове посете Србији“, подвукао је он.

Поводом данашњег разговора шефа српске дипломатије Ивице Дачића са његовим руским колегом Сергејом Лавровим, Вучић је указао да је Србији важна подршка Русије.

"Да дођемо до договора око KиМ, потребна нам је подршка Русије", подвукао је он.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести