Вучић и Орицио о реформи правосуђа и медијској стратегији

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас шефа Мисије ОЕБС-а у Србији, амбасадора Андреу Ориција и изразио задовољство и захвалност због доприноса те Мисије реформским процесима у Србији.

Председник Вучић је истакао доприносе Мисије ОЕБС-а кроз програмске активности усредсређене на владавину права и људска права, реформу полиције, демократизацију друштва, а посебно на област медија.

Председник Вучић и амбасадор Орицио су размотрили питање реформе у области правосуђа са циљем јачања независности судства и унапређења ефикасности правосудних органа.

Двојица саговорника сагледали су напредак у изради медијске стратегије, која, кроз најбоље примере европских искустава, треба да допринесе унапређењу медијске атмосфере у Србији.

Амбасадор Орицио је похвалио улогу председника Вучића у подстицању рада на изради медијске стратегије и рекао да је задовољан конструктивним приступом радне групе, јер се на сваком састанку оствари одређени напредак. Он је нагласио да ће Мисија ОЕБС-а наставити да, кроз пружање савета у изради и примени закона, дели своје знање и искуство и тако подржи и помогне амбициозне реформе у Србији.

Остале вести