Реформа ЕУ и проширење нису контрадикторне

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Вучић је нагласио да жеља Макрона да спроводи реформе у ЕУ није у контрадикцији са нашом жељом да се приближaвамо Европи.

"Сматрамо да ће напори Макрона уродити плодом, зато што је реч о посвећеном раду марљивог човека и зато ће успети у Европи“, уверен је Вучић.

Казао је да Срби морају да разумеју да у овом тренутку, све и да председник Макрон хоће да каже "примиће вас сутра“, неће нас примити док не завршимо реформе у области правног система, владавине права, али пре свега је услов за било шта да решимо наше проблеме са Приштином.

"Да ли ћемо у томе успети, знате да нисам превелики оптимиста, али ћу се борити да то учинимо. Поштујем код Макрона што не воли формалне изјаве које су обично лепе, а не значе ништа“, рекао је он.

Вучић је казао да је боље да се чују стварни проблеми, јер ће се онда суочавати са њима, и знати да ће неко да их решава.

Додао је да је са Макроном разговарао и о регионалној економској зони, за коју, како каже, сматра да је веома важна, и да није ставарање никакве нове Југославије, већ јединственог тржишног амбијента и бољих услова за улагаче.

"То је од пресудног значаја за нас. Није замена за ЕУ. А када будемо ми спремни онда ће земље ЕУ донети одлуку. За нас је важно да имамо Француску као свог пријатеља и савезника“, додао је он.

Остале вести