Напред Новак, напред Србија

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас, коментаришући нови твит Драгана Ђиласа, да је највећи навијач Новака Ђоковића и да ће то бити увек, али да неће злоупотребљавати његову славу и успехе покушавајућу да део Ђоковићеве славе пређе и на њега.

"Не бих ни на који начин посебно никада говорио нити одговарао Драгану Ђиласу зато што не мислим да они заслужују било какав озбиљан одговор, али желим да одговорим због тога што Владимир Ђукановић јесте погрешио и у навијачкој и политичкој страсти по мом мишљењу прешао границе у којима не показује довољно поштовања према ономе што је за нашу земљу урадио Новак Ђоковић“, истакао је Вучић у изјави Танјугу.

Он је нагласио да није на председнику Републике да реагује на сваку изјаву посланика, нити других изјава.

"Било је много опаснијих изјава од других народних посланика. Једино опасније од тога је јад и беда коју изазивају они који не умеју да се боре политичким средствима, они који ни на који начин ни не знају да ураде ништа за Србију, они који једино што су радили је била пљачка ове земље и то сада све покушавају да заташкају тиме што би се китили туђим успесима. Ђилас је један од њих. Он је један од оних који је присуствовао стотинама утакмица, мечева, било кошаркашких, тениских, попут Вука Јеремића који се нису склањали са Вимблдона, Ролан Гароса, који се нису склањали са свих утакмица наших кошаркаша и кошаркашица желећи да барем део њихове славе пређе на њих“, рекао је Вучић.

Он је подсетио да, од када је био председник Владе и сада председник Републике није био ни на једној ни кошаркашкој, фудбалској, рукометној, ни одбојкашкој утакмици, не зато што то не заслужују наши спортисти, већ што је нашим спортистима потребно да пружимо подршку да имају што је могуће боље услове, да учинимо све што је могуће да они на најбољи могући начин штите интересе наше земље, а не да се ми китимо њиховим успесима.

"Што се тиче Новака Ђоковића, ја сам његов највећи навијач, и бићу то увек. Не морам то да доказујем, урлајући са трибина и говорећи сваки дан "живео Новак Ђоковић“ или да део његове славе прихватам на своја леђа. То што сте ви радили и што радите сваки пут мислећи да је то начин да део славе приграбите, да некоме нешто пребаците је толико јадно да немам речи“, поручио је он.

Додао је да им то неће помоћи, јер никада и ни на који начин људима неће моћи да објасне зашто су морали да толико пљачкају нашу земљу, толико да је уништавају.

"Људима ће постати јасније зашто је додворавање свима посебно спортистима, глумцима, уметницима, по сваку цену и на сваки начин постао једини начин да део њихове славе пређе на вас. Истовремено увек ћу бити одани навијач Ђоковића, као што сам то био, али такође, никада и ни на који начин нећу његову славу и његове успехе злоупотребљавати покушавајући да део његове славе пређе и на мене“, рекао је он.

"То је ваша специјалност, само то сте радили. Kао што је толико јадно то што сте данас написали, господине Ђилас, и то само говори о вама, о онима са којима сте и чини ми се да народ и грађани Србије то одлично разумеју", рекао је Вучић.

Он је нагласио да ће наставити, колико може као председник Србије да помаже спорт, да се створе најбољи могући услови, да се уради све да наши спортисти имају инфраструктуру бољу него што су имали икада.

"Новак Ђоковић није резултат ни нашег, ни мог, ни било чијег успеха или улагања, него искључиво његовог и улагања његове породице и зато немојте да се китите тиме и немојте да покушавате да некоме пребацујете то што је неки посланик негде рекао", казао је председник.

"Ако ћемо о томе шта су све посланици изговорили, мени се чини да бисте не само много тога морали да објашњавате, већ да никад не бисте ни успели да покушате да изговорите и да покушате да објасните то што бисте свакако морали и што би требало да учините", рекао је Вучић. Савест му је, подвукао је, чиста и додао да ће увек говорити и "напред Новак" и "напред Србија", без обзира на то да ли му се било која његова реч допада.

"Kао што ћу, за разлику од вас, увек да говорим и ''напред Дуда Ивковић'' и ''напред Грбовић'', кога сте на онако бруталан начин напали и коме сте онако страшне речи изговорили, само зато што вам се не свиђа шта мисли и само зато што је другачије политичке оријентације од вас", рекао је Вучић.

Нагласио је да га политика у спорту и навијање по том питању не занимају, већ да га занимају само они који доносе медаље за Србију, које увек веома поштује и цени.

"Разлика између нас је заиста огромна", закључио је Вучић.

Драган Ђилас је на Твитеру критиковао Вучића што није реаговао на критику Владимира Ђукановића на рачун Новака Ђоковића.

Остале вести