Не бежим од питања, као моји политички противници

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић изјавио је у Анкари да не бежи од питања за разлику од његових политичких противника, и додао да је до сада довео десет пута више инвестиција, него данашња опозиција за 12 година њихове власти.

Он је то рекао коментаришући изјаву лидера ПСГ Саше Јанковића да председник "бежи од питања и закона".

"Нећу да побегнем од питања за разлику од њега. Ја од питања не бежим и од ко је кога убио, ни ко је убио Предрага Гојковића, ни ко је убио Оливера Ивановића. Нећу да побегнемо никада, ни од чега, никада нећу да бежим из ове земље, за разлику од њега, Ђиласа, Јеремића, људи из ДСС и Обрадовића, ја радим за своју земљу и за њу се борим", рекао је Вучић.

Председник је додао да није уплашен њиховим претњама и додао да њихова политика нема решења.

"Ништа не нуде, ништа не говоре, а шта да нуде и шта да кажу ''довешћемо фабрике'', а Вучић је довео 10 пута више фабрика него они за 12 година своје власти", указао је председник и додао "при томе нисмо угасили ниједну, а они су их угасили на хиљаде".

Вучић сматра да они који су државотворни и озбиљни, понудили би помоћ да се проблем око Kосова реши и да се пронађе нешто важно за нашу земљу, јер каже, у овом тренутку немамо ништа.

"Њихова једина политика је ''сменићемо и победићемо'', то је у реду, али увек ће се постављати питање шта сте ви урадили за нашу земљу, а шта сам ја урадио за нашу земљу. Само недостаје једна ситница - мораћете да победите на изборима, а не на улици, не тако што ћете да спаљујете Скупштину и крадете слике, да бијете некога, да убијате некога", подвукао је Вучић.

Kаже да им избори "до сада нису баш добро ишли", и додаје да је уочи сваких досадашњих избора могао чути "како они побеђују, а како ми немамо никакве шансе".

"Kада се преброје гласачки листићи онда су увек помало изненађени, као што су синоћ или јуче били, претпостављам, изненађени у Руменки код Новог Сада, и у месним заједницама у Бачкој Тополи, где је свуда био резултат 11:0 за СНС", рекао је Вучић.

Упитан да прокометарише Ђиласову намеру да донира новац за реновирање Установе за децу и младе "Сремчица", за који је рекао да није у добром стању, Вучић каже да "Ђилас нуди 100.000 динара, а украо је 100.000 евра".

"Сада гледа како ту малу разлику некако да надомести", рекао је Вучић.

Он је указао да се данас реновирају домови здравља, домови за незбринуту децу, домови за децу са инвалидитетом, болнице и клинички центри, све оно што опозиција, каже, није радила деценијама и "што им није падало на памет да раде, осим да трпају паре у своје џепове".

"Не бих одговарао на сваког од њих понаособ, јер сада ће њих да буде 10. Обрадовић, Ђилас и фашисти и лажни левичари, сви ће да буду заједно, и никакав им то проблем није, као што није ни мени", истиче Вучић.

Што их се више скупи на гомили, поручује председник, то ће, каже, он имати више снаге, жеље и воље да ради за Србију и да покаже да нормална и пристојна Србија увек побеђује оне који би да је сруше.

Извор: Танјуг

Остале вести