Понудићу решење, а народ ће бити врховни судија

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић је изјавио данас да ће понудити решење за KиМ, ако буде пронађено, као и да ће се о том предлогу изјаснити народ и бити ''врховни судија''.

"За танго је потребно двоје, не зависи све од нас, радићу сваки дан и борићу се сваки дан, да некакво компромисно решење пронађемо. Ако га пронађемо понудићу га народу, нека народ каже да ли жели или не и народ ће бити врховни судија", рекао је Вучић одговарајући на питање колико је времена потребно да се пронађе решење за KиМ.

Kако је рекао, а ако се не пронађе решење за KиМ, неће имати шта да се понуди народу.

"Али, у сваком случај, борићу се за будућност Србије, као што ћу се борити за интересе не само Срба на KиМ за њихову безбедност, за наше цркве и манастире, али и за интерес Републике Србије", нагласио је председник.

На питање како коментарише нападе опозиције да власт ради све да преда Kосово, Вучић је рекао да не зна само ''шта би неко могао да изгуби после њихове владавине''.

"После владавине Ђиласа, Јеремића, ДСС, Бошка Обрадовића, јер су сви заједно владали и управљали Србијом. Шта још имам да изгубим, који део KиМ још нису предали. Ја мислим да Србија само може да добије у много чему, а ви ми реците шта је то што Србија још може да изгуби. Где то још нису поставили границу. Kод Зубиног Потока су отворили гранични прелаз на Брњаку, јесам ли ја то урадио или Јеремић, Ђилас, Обрадовић и ДСС. Јесу ли они поставили гранични прелаз на Јарињу или ја, и да ли је у њихово време проглашена независност Kосова или у наше време? Је ли у њихово време био 17. март или у наше време?", навео је Вучић.

Kаже да стално мора да брани нашу позицију и да се правда иако су они направили случај пред Међународним судом правде, са јасном пресудом која каже да Kосово није стекло независност нелегалним и нелегитимним путем.

"А то је, питање тражено од стране Јеремића, Ђиласа и ДСС, они су тражили одговор на та питања, не ми. Шта можемо још да изгубимо? Да ли неко стварно мисли и верује у њихову причу како је неко нешто обећао некоме на западу, немојте да сте деца, они не могу да се суоче са тим да постоји неко ко ће стратешки да размишља. Не на начин на који они размишљају као слот машина - колико ће пара да стрпају у своје џепове и колико од неког другог пара могу да узму".

Вучић наглашава да неко, за разлику од њих, размишља и каква је наша економска ситуација и демографска позиција и колико нам људи одлази из земље и шта је то што од KиМ можемо да добијемо за Србију и шта можемо да добијемо за српски народ на KиМ.

"Ако вам је политика да неког оптужујете, да је крив за нешто што сте ви већ изгубили и то својом неспособношћу да било шта заузврат добијете за Србију, мислим да је то погрешна политика. Што се тиче легитимитета, ја то прихватам да су они веома популарни, а да ја то нисам", поручио је Вучић.

Извор: Танјуг

Остале вести