Важно што Турску имамо као савезника и пријатеља

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић истакао је данас, поводом присуства на инаугурацији председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана у Анкари, да је веома важно да имамо тако снажног регионалног партнера као савезника, а не као противника и непријатеља.

Вучић је подсетио да му је ово трећи или четврти сусрет са турским председником у веома кратком раздобљу и да је дошао на инаугурацију у име Србије да укаже част и поштовање турској држави, народу, председнику.

Пренео је да је председник Ердоган приредио веома срдачан пријем делегацији Србије и рекао да имамо много тога да урадимо у будућности, много тога је пред нама, много планова, много заједничких ствари да решавамо које се тичу економије, политике.

Изразио је очекивање да ће сарадња две земље бити даље унапређивана, као и да ће ускоро у Србију доћи турски председник, што је, како је оценио, веома важно за будућност наше земље.

Вучић је подвукао да је веома поносан на резултат наше политике да Турску имамо као пријатеља и савезника.

Kазао је да је током боравка у Анкари имао и прилику за више билатералних сусрета, међу којима су били председник Бугарске Румен Радев, председник Македоније Ђорђе Иванов, мађарски премијер Виктор Орбан, албански премијер Еди Рама, као и са председавајућим Председништва БиХ Бакиром Изетбеговићем и многим другима.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести