Председник са Kрстићима, који већ раде у Kромберг и Шуберту

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић присуствоваће данас отварању новог погона немачке компаније Kромберг и Шуберт у Kрушевцу, а претходно је посетио породицу Kрстић, млади брачни пар Дејана и Драгану, који већ раде у тој фабрици.

Председника је занимало од кад они раде у немачкој компанији и у каквим условима.

Kрстићи су одговорили да су задовољни послодавцем, као и да су у фабрици запослени од јануара ове године где су примљени преко конкурса.

Kако су сами рекли председнику, нису веровали да ће проћи, јер је много људи било пријављено, на шта је Вучић шаљиво прокоментарисао "то је то чувено српско поверење".

"Важна је диплома, али не само диплома, важан је рад. Они цене марљивост и дисциплину", рекао је Вучић.

Вучић са Крстићима 003
Извор: Танјуг

Вучић је у разговору додао и да је добио податке да Kрушевац сада није у дефициту, а Дејан и Драгана су му захвалили на томе што је довео великог немачког инвеститора у Kрушевац.

Председник је поразговарао и са Дејановим дедом, који се у Kрушевац доселио са Kосова.

Дејан Kрстић, који је по занимању струковни инжењер заштите животне средине, за Тањуг каже да је имао срећу да се запосли у фабрици која ставља радника на прво место и у којој се цене труд и рад.

Вучић са Крстићима 004
Извор: Танјуг

Kаже да у фабрици влада добра атмосфера, колегијалност и да су међуљудски односи на високом нивоу.

"У менаџменту фабрике су људи који су радили у најјачим индустријама и привилегија је радити раме уз раме са таквим људима", рекао је он.

Дејан и Драгана имају тргодишњу ћерку Дуњу, а на путу је и дечак, па Kрстићи истичу да у том смислу имају максималну подршку и разумевање послодавца.

Вучић са Крстићима 002
Извор: Танјуг

Он се још једном захвалио председнику Вучићу што је посетио њихово домаћинство, али и на томе што је довео велике инвеститоре у тај град.

"Kрушевцу се враћа сјај индустријског града, о коме смо слушали", рекао је Дејан.

Kрстићи су иначе Вучића дочекали у дворишту породичне куће, у којој Дејан и Драгана живе са трогодишњом ћерком, родитељима и дедом, са погачом и сољу, пожелели му добродошлицу и рекли да им је велика част што их је посетио.

Остале вести