После отварања гасовода, Вучић и Ердоган и билатерално

Најновије
Извор: Танјуг

После пуштања у рад Трансанадолијског гасовода (ТАНАП), председници Турске и Србије, Реџеп Тајип Ердоган и Александар Вучић, имали су и билатерални састанак.

Вучић у Ескишехиру борави на специјални позив турског лидера, са којим је попричао кратко и по доласку, а на свечаној бини стајао је поред Ердогана, заједно са председницима Украјине и Азербејџана, Петром Порошенком и Илхамом Алијевим.

Председник Србије је у Турској боравио пре нешто више од месец дана - 6. и 7. маја у билатералној посети, када га је Ердоган лично дочекао на аеродрому у Истанбулу и тиме му указао посебну част.

Тада је, током дводневне посете, у Анкари потписано више споразума о сарадњи између Србије и Турске.

Извор: Танјуг

Вучић је том приликом рекао да је управо турски лидер најзаслужнији за вртоглави успон сарадње две земље и указао да је Турска "највећа сила" на Балкану.

Ердоган је са своје стране поручио да је циљ његове земље размена са Србијом вредна пет милијарди долара и заједнички рад на јачању стабилности и мира на Балкану, упркос онима којима то смета.

Иначе, Ердоган је посетио Србију октобра прошле године, а интензивни контакти двојице председника употпуњени су и трилатералним састанком у јануару ове године у Истанбулу са чланом Председништва БиХ Бакиром Изетбеговићем.

Остале вести