Долазак Лидла значи да се Србија придружује успешним земљама

Vucic na otvaranju Lidla
Најновије
Извор: Танјуг

Долазак Лидла у Србију не значи само отварање ланца супермаркета, то је симбол напретка и говори да се Србија придружује успешним државама, поручио је данас председник Александар Вучић из Нове Пазове, где је немачка компанија отворила Логистички центар као први корак ка отварању својих продавница у нашој земљи.

Председник Србије и генерални директор Лидла Србија Томислав Шапина су притиском на дугме подигли рампу за први камион Лидла који је стигао у новоизграђени Логистички центар.

То је, истакао је председник Србије, још један корак на дугачком и захтевном путу ка европским стандардима живота за све наше грађане.

Он је указао да је вредност инвестиције у Новој Пазови 55 милиона евра, да ће до краја године бити отворено и 16 продавница Лидла, у којем ће посао имати 1.500 од чак 23.000 оних који су се кандидовали за рад у тој компанији у Србији.

Vucic na otvaranju Lidla
Извор: Танјуг

Вучић је истакао да је долазак Лидла значајна инвестиција за Србију на 45 хиљада квадратних метара логистичког центра и истакао да је на изградњи центра радило више од 50 домаћих компанија и око 2.000 радника.

"Важност овог логистичког центра као и целе инвестиције Лидла у Србији превазилази важност обичног супермаркета, то је симбол, један од најзначајнијих симбола напретка", рекао је председник Вучић.

Вучић је рекао да га је изненадила обученост и срдачност запослених радника који су, каже показали невероватну енергију.

Председник је навео да цела инвестиција вреди 55 милиона евра и да ће грађани имати прилику да купују квалитетне производе што се види и по систему провере квалитета.

Казао је, коментаришући презентацију компаније и квалитет провере производа који долазе у Лидл, да се "јабукама мери температура, чешће него што човек мери температуру детету, мере јој слаткоћу, тако да оно што дође до потрошача проћи тежи ''систематски преглед'' него било ко од нас када је у војску ишао".

"Нема никакве сумње да ће грађани Србије волети Лидл. До краја године требало би да имамо 16 продајних објеката широм Србије који ће запошљавати 1.500 радника, данас запошљава 502 радника", рекао је Вучић.

Vucic na otvaranju Lidla
Извор: Танјуг

Око 300 домаћих артикала се већ налази у Лидлу, рекао је и замолио надлежне у Лидлу да прошире асортиман тих производа.

Председник је, говорећи о доласку страних компанија у Србију, најавио и скори долазак чувеног ланца "Старбакс" у Србију.

Навео је да грађани Србије желе бољи живот, квалитетну робу по нижим ценама и од оних у европским земљама, желе да свој новац троше мирно и рационално, а имаће га све више.

Како је рекао, претекли смо чак и неке земље ЕУ, Бугарску, по висини примања и плата, које су сада иза нас, а ако радимо вредно и радно моћи ћемо да напредујемо.

Навео је да је наш народ уморан од ратова и мржње и приближавамо се европским стандардима.

Он је захвалио немачким пријатељима, који су помогли долазак ове инвестиције, и изнео податак да фирме из те земље запошљавају 45. 000 људи у Србији.

Најавио је, још једном, да ће до краја године бити подигнуте плате и пензије.

Да ли ће то бити шест или седам одсто, то је ствар договора са ММФ, такође, али биће свакако значајно повећање.

Најавио је и отварање још једне немачке фабрике у Крушевцу, захвалио, како каже, "мом Шваби", саветнику послатом из немачке владе Јоргу Хескенсу, немачком амбасадору Акселу Дитману.

Додао је да европски животни стандард почиње са европским квалитетом хране и она мора да и овде буде истог квалитета као у земљама ЕУ.

"Од сада и ми ћемо имати тај квалитет, а радимо на томе да то буде стандард који ћемо да прихватимо свуда", рекао је председник Вучић, захвалио радницима на прегалаштву и раду и поручио: "Честитам вам и хвала свима, живела Србија".

Vucic na otvaranju Lidla
Извор: Танјуг

Извор: Танјуг

Остале вести