Србија постиже изузетне резултате у односу на постављене циљеве

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас у Софији са главном извршном директорком Светске банке Кристалином Георгијевом са којом је разговарао о економским реформама и развојним пројектима Светске банке у Србији.

Председник Вучић захвалио је Светској банци на великој помоћи и жељи да Србија буде макроекономски уређена земља на путу развоја и просперитета. Он је нагласио да су резултати које Србија има одлични и додао да суфицит буџета то и доказује.


“Србија постиже изузетне резултате у односу на постављене циљеве, посебно у јачању страних и инвестиција у приватном сектору којима су допринели и позитивни трендови на фискалној страни”, истакао је председник Вучић.

Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић затражио је помоћ Светске банке у дефинисању ефикасних мера за повећање стопе раста бруто домаћег производа, развоју предузетничког духа и политике одрживог развоја.

Председник Вучић је указао на важност инфраструктурних пројеката, нарочито регионалних, који ће помоћи у економском повезивању и јачању земаља Западног Балкана.

Извршна директорка Светске банке Георгијева изразила је задовољство  избором области у којима Светска банка учествује и помаже Србији и нагласила да треба радити на додатном финансирању пројекта развоја у областима од важности за развој српске економије.

Остале вести