Даћемо све од себе да решимо проблем КиМ

portret
Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић данас је, поводом изјаве косовског председника Хашима Тачија да Београд не интересују људи већ само територија, рекао да није нарочито битно шта ће да каже Тачи, већ да је важно како ће Београд да преговара с "менторима Приштине".

"Како то кад сви у Србији говоре да мене одавно ништа не интересује, да сам предао Косово, изгледа да је Тачи демантовао неке од наших људи у Србији. То вам је чувена самопројекција, ако је он у праву, пошто њега не интересује територија, онда значи да немамо никакве проблеме у прeговорима. Пошто њега интересују људи, сасвим сигурно га не интересују неки други људи, онда никаквог проблема у будућим преговорима нећемо имати. Биће да њега интересује само територија, а да га никада људи нису занимали", рекао је Вучић новинарима у Диселдорфу.

Једино што они нама говоре, додао је Вучић, је "немојте да вас занима територија, то јест ваша српска територија, јер то са територијом је завршено, то припада нама Албанцима и ми нећемо више о томе да причамо, него хајде да причамо нешто мало о вашим људима. Ма немојте".

Како је рекао, једино што их интересује је територија, али је и додао да није важан Хашим Тачи.

Уопште није по том питању нарочито битно шта ће да каже Тачи, рекао је Вучић и додао да што се тиче њихових политичких процена и оцена, није за њих много заинтересован.

"Суштина је у томе како ћемо ми да преговарамо с њиховим менторима, туторима, с онима који су доносили такозвану независност и бомбардовали Србију, то је наш посао да видимо, можемо ли нешто да изборимо, иако смо ужасно лоше радили од 1999. до 2011. године - ужасно ужасно лоше", истакао је Вучић.

Он, како је рекао, не криви само ову генерацију, јер ни пре није било добро, много смо грешака направили у много генерација за које плаћамо високу цену, "а да ли ћемо нешто успети да извучемо из амбиса - надам се да хоћемо и борићемо се да то урадимо".

На констатацију новинара да је и данас на Пословном форуму Србија - Северна Рајна Вестфалија учеснике занимало како ће се решити проблем КиМ, јер то утиче на пословање, Вучић је рекао да то не може да зна, али да ћемо се борити и дати све од себе да до решења дођемо.

Рекао сам да највећи део јавности у Србији жели да имамо замрзнут конфликт, јер им је јасно да је немогуће да наши интереси буду задовољени, али да је лично против тога, а да ли ће добити подршку грађана за то - то је друга ствар.

Подсетио је све "неверне Томе" који стално говоре да ће се "напречац донети одлука", да су исто тако говорили и да не сме да иде на београдске без парламентарних избора, "па смо их прегазили на тим изборима", да не сме да иде на председничке, па су добили другопласираног са 40 одсто мање гласова.

Слушам те приче сваки дан, а покушаћемо да понудимо решење које ће да штити државне и националне интересе како мислимо, ако то буде могуће, ако не, имаћемо тешку будућност и надам се да ништа ново не може да се догоди и да никоме неће да падне на памет да проводи неку нову "Олују" или "Бљесак".

Извор: Танјуг

Остале вести