Инвеститори задовољни, биће још инвестиција

Најновије
Извор: Танјуг

Немачки инвеститори су били задовољни економским показатељима Србије, јер бројке не лажу, изјавио је данас у Диселдорфу председник Александар Вучић и додао да ће бити још немачких инвестиција у нашу земљу.

"Мислим да ће бити поново нових инвеститора. Били су заинтересовани за све наше економске показатеље, били су задовољни оним што су чули. Видели сте и да су и сами били спремни, сами су знали, јер бројке не лажу. Бројке су једно, друго је то што ми Срби никада нисмо задовољни, што је можда и наша добра особина", рекао је Вучић.

Истичући да је радио на даљем привлачењу немачких компанија у Србију, он је оценио да је веома важно разговарати са свима.

"Многи потцењују немачке државе и покрајине, а оне су много бројније по људима и економски напредније од већине европских земаља. Искористили смо незаинтересованост многих других који разговарају само са Берлином и наставили да преговарамо са свима", рекао је председник Вучић.

Према његовим речима, немачка покрајина Северна Рајна - Вестфалија, у којој се налази Диселдорф, жели да престигне Баварску по обиму трговинске размене, али им до тог циља недостаје још 220 милиона евра.

"Биће нових инвестиција, они желе да престигну Баварску и мораће да се потруде за још 220 милиона евра трговинске размене, тако да, ми верујемо да ће та конкуренција у самој Немачкој да буде већа и надамо се да већ ове године, ако то смем на такав начин да кажем, имамо пет милијарди трговинску размену са Немачком", истакао је Вучић, подсетивши да је трговинска размена Србије и Немачке више од два пута већа него пре пет година.

Он је нагласио да то говори о томе колико је Србија другачије виђена и колико је више поштована.

"Србија напредује у европским и светским оквирима", нагласио је Вучић.

Он је, такође, рекао да је сваког немачког инвеститора, и као председник и као премијер, увек примио, што је, како каже, јединствен случај у свету.

Верује да ће све више инвеститора из Немачке долазити у Србију и да ће је још више поштовати, али да је на Србији да покаже своју лојалност као партнер Немачкој.

Истакао је и да се на сваки начин мора обезбедити независност правосуђа и самосталност тужилаштва, јер ће се у том случају немачки инвеститори осећати потпуно сигурно са својим улагањима у Србију.

Извор: Танјуг

Остале вести