На страни су Приштине, а ми не смемо постати Хазари

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је међународна заједница на страни Приштине, да је наше да се боримо и гурамо наше интересе на Косову, али и да водимо рачуна да очувамо национални корпус, да не постанемо Хазари.

Грађани треба да знају да када год неко од Срба буде изубијан на КиМ, из међународне заједнице позивају све на одговорност, да се то стално понавља и да је то језик који користе, јер су на страни Приштине и "ту нема неке филозофије", приметио је.

Вучић је у том контексту коментарисао и изјаву, неименовану, из НАТО, да је Марко Ђурић наводно "закаснио" да пошаље обавештење да долази на КиМ и навео да је то лаж.

Како је рекао, политика је та да никада и нигде не кажу да је Београд у праву.

Указао је да се не бави се тиме ко је све у Србији позивао да се делује против владе и изазивају немири, јер, додаје, он то разуме: "Зашто би сви имали интерес да то иде нормално, зашто би тај интерес био и овде у земљи и у свету".

"Против Србије имамо много снажних фактора тако да морамо да се боримо за што већу наклоност код неких важних у Европи и свету", поручио је.

Каже и да је суштина оних који нападају све што актуелна власт, па и кад се говори о КиМ, је у томе да "они праве много паметни, а као да је народ луд па је баш на КиМ гласао у толиком броју за мене, али, ви све боље знате од њих, иако никад нисте били на Косову, можда одете сваког 28. јуна на Видовдан да певате српске песме, па хвала вам и на томе".

"Али, ако ми сваки дан говоримо о територији, зашто онда ти паметни не оду да живе доле, нарочито јужно од Ибра, па да покажу колико воле своју отаџбину", поручио је.

Они, додаје имају политику - ми ћемо да се додворавамо народу по сваку цену, а моја је политика - дајемо паре, пружамо се колико смо дуги, да смањујемо јавни дуг, који ће краје године бити 52 одсто БДП-а.

"Зато је моја политика - терај, гурај, бори се за своју земљу и надам се да то људи виде", рекао је Вучић, те упитао:

"Мислите да ми не би било лакше да се додворавам западним емисарима, као што су они радили. Они ме, међутим, поштују јер представљам аутентичну српску политику и веома зам забринут, јер смо нација у пропадању, због чега сам замолио грађане да разумеју да нам је отаџбина у опасности", рекао је председник.

Поручио је такође:

"Мењале су нам се границе од памтивека, некад нисмо имали ни пола Београда у Србији, али смо успевали да очувамо национани корпус. А, ми полако нестајемо и нико се претерано не узбуђује због тога, нема везе, зваћемо се некао другачије, Хазари или већ некако."

Извор: ТВ Пинк

Остале вести