Седимо на својој столици, али важна подршка Немачке

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић истакао је данас да Србија води самосталну спољну политику, седи "на својој столици", али и да се варају они који мисле да је могуће развијати било шта на евроспком континенту без подршке Немачке, са којом имамо добре односе.

Вучић је, гостујући на телевизији Пинк, казао да је Немачка, поред Француске и Италије, сигурно најјача и најважнија земља ЕУ.

"Мислим да имамо добре односе са Немачком, али имамо и одређене разлике, које се тичу пре свега става према Косову и и Метохији. Немачка је главни спољнотрговински партнер, немачке компаније отвориле су највише радних места у Србији“, подсетио је он.

На констатацију да су неки, пред његов пут у Берлин, тврдили да ће тамо бити суочен са захтевима и условима, Вучић је одговорио да би, када би слушао све што неко говори, одавно престао да се бави својим послом.

"Већ четири године слушам приче да Србија неће моћи да се игра, да седи на две столице, а сто пута сам рекао да имамо само једну столицу, српску и такву политику водимо. Због такве политике се не стидимо, поправили смо имиџ и примају нас са поштовањем“, подвукао је он.

Вучић је поручио да се не може говорити лоше о овој земљи ако немачка канцеларка Ангела Меркел прима њеног председника, други пут за само месец дана, на такав начин, уз почасти и поштовање.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести