Вучић са представницима инвестиционе компаније ККР

Vucic sa predstavnicima KKR
Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са представницима ККР-а, водеће светске инвестиционе компаније, која је већински власник групе United group, кабловског оператера који послује у Србији.

Представници ККР групе обавестили су председника Вучића о намери да у следећих пет година у Србију уложе још 293 милиона евра.

"Поздрављамо вашу инвестицију. Задовољан сам бројем људи који запошљавате и то је велики допринос нашој економији. Увек ћете имати нашу подршку, упркос јасном неслагању са начином на који представљате Србију на својим каналима“, истакао је председник Вучић.

Шеф за Европу ККР-а Јоханес Хут захвалио је председнику Вучићу на подршци коју Србија даје групи United group и страним инвестицијама у земљи. Он је нагласио да реформе које је Србија спровела нису увек лаке и популарне и да је за њих била потребна велика храброст. "Ваша храброст да те реформе спроведете треба да буде добар пример и другима“, истакао је Хут.

Он је нагласио да је инвестиција ККР групе у Србији изазвала међународну пажњу. "Објавићемо данас намеру да инвестирамо у Србију скоро 300 милиона евра и то је јак доказ да смо спремни да на дуге стазе улажемо у Србију. Важно је да људи виде да у Србији постоји повољна клима за инвеститоре, што је знак осталим светским компанијама да следе наш пример“, закључио је Јоханес Хут.

Vucic sa predstavnicima KKR
Извор: Танјуг

Остале вести