Kаква би то била будућност Србије без Немачке?

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да то што Немачка има другачији однос према Kосову и Метохији од Србије неће променити наш однос према тој земљи, јер је Србија од Немачке добила много у последње време, а то ће се у будућности само повећавати.

"Немачка има другачији однос према KиМ него Србија, али морам да вас питам да ми објасните каква би то била будућност Србије без Немачке", упитао је председник након састанка са премијером немачке савезне покрајине Баден-Виртемберг.

Председник је рекао да "они који му соле памет" како је Србија попустљива, треба да се запитају хоће ли да се одрекнемо пет милијарди размене са Немачком и да отпустимо људе који раде у немачким компанијама у Србији.

"Ја свакако мислим да није решење да не разговарамо ни са ким ко је признао KиМ", поручио је Вучић на прес конференцији.

Председник Србије рекао је да би и он волео да Немачка није признала KиМ.

"Да ли бих волео да нису признали KиМ - да, али су то урадили. Па ипак, можемо и морамо да научимо много од Немаца. Добијамо и добијаћемо много више, и то, пре свега, у знању и образовању", истакао је српски председник.

Он се осврнуо и на дуално образовање, што је, како је пренео новинарима, била једна од тема разговора са премијером немачке покрајине.

"Kад би Kречман знао да је теже увести дуално образовање у Србији него решити било који други проблем на Балкану - не би веровао, али је то баш тако. Зато ми данас увозимо радну снагу, имамо мањак водоиинсталатера, вариоца", рекао је Вучић.

Управо из тог разлога, каже председник, Србија мора да увози радну снагу.

Вучић је поновио да се Србија неће одрећи пријатељства са Немачком јер, како је нагласио, Немачка без Србије може, али Србија без Немачке "много, много тешко".

"А снажна Немачка ни не жели без Србије, жели да помогне европски пут, да помогне додатним инвестицијама", закључио је Вучић.

Извор: Пинк тв

Остале вести