Једно сам сигуран - решење неће бити безболно за Србе

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да још нема предлог решења за KиМ, да није сигуран да ће испоштовати да то решење понуди до краја априла, обећао да ће на њему сигурно радити озбиљно, одговорно и храбро, али и констатовао да оно сигурно за Србе неће бити лако.

Вучић је на прес конференцији коју је имао с премијером немачке покрајине Баден Виртенберг Виндфиром Kречманом одговарајући на питања новинара рекао да ће предлог, ако то буде могуће, урадити тако да не ослаби позиција Србије, али и да гарантује да ће вредно радити како бисмо се приближили компромисном решењу и постигли договор.

Додао је да не спада у људе који су за то да се одржава ситуација замрзнутог конфликта и чекају боља времена.

"Јер тога нема, од тога ћемо дочекати само тежа и лошија времена", поручио је, додајући да наше проблеме не треба да остављамо деци, већ да их сада и сами решавамо и то дијалогом.

Приметио је, међутим, да са каквим год решењем да изађе, уверен је да ће оно бити дочекано "на нож", и то свуда у окружењу, и у свету, али посебно овде у Србији.

"Ако заиста желите решење онда морате најпре да победите на референдуму у својој земљи. Јер, није ми циљ да нешто кажем да бих задовољио некога на западу, а да до решења не дођемо, већ да задовољим грађане Србије, али не тако да грађани Србије и даље не буду срећни, већ да добро знају шта им је решење, а да њиме не буду понижени", поручио је председник Србије.

У сваком случају, додао је, на том ће решењу радити озбиљно, одговорно и храбро, са жељом да се решење пронађе.

"Једино у шта сам сигуран је да оно неће бити безболно за нас Србе", закључио је.

Извор: Пинк тв

Остале вести