Не можемо високошколоване људе задржати са ниским платама

Најновије
Извор: Танјуг

Не можемо високообразоване људе да задржимо у Србији са ниским платама и зато је важно што у Зрењанин долази "Essex Europe" и што је Континентал отворио развојни центар у Новом Саду, каже председник Србије Александар Вучић.

Он је нагласио да су то компаније које ће запошљавати младе, вишокошколоване људе, који ће имати високе плате и да је то један од начина да се они задрже у Србији и да не оду у иностранство.

"Када Континентал отвара развојно истраживачки центар и запошљава 500 људи, а ићи ће и на 600 и на 1.000 људи, шта боље можете да очекујете. Ти млади људи ће имати плату између 900 и 2.500 евра. Тако ћемо их задржати у Србији. Не можемо високошколоване људе да задржимо у Србији са ниским платама", рекао је председник новинарима у Зрењанину.

Он је додао да је потребно још фабрика Зрењанину, али и Банату, али фабрика интензивне индустрије, јер, како каже, "има много сиротиње која нема посао".

"Цео Банат нам је брже пропадао, зато сам срећан што долазе компаније да инвестирају. Велики посао очекујемо за Панчево да окупи цео Јужни Банат. Морамо инвестирати у инфраструктурне пројекте, градити саобраћајнице", нагласио је председник.

Он је додао да грађани могу очекивати бољи стандард јер је БДП у прва два месеца више од четири одсто, да грађевина ради добро, индустријска производња ради добро, а да није лоше ни са рударством и енергетиком.

"Ако би то успели да задржимо онда би имали веће шансе за даље побољшавање животног стандарда грађана. Имамо суфицит у буџету од почетка године који није планиран те ћемо имати прилике да повећавамо зараде у јавном сектору и пензије", рекао је председник.

Извор: Српска напредна странка

Остале вести