Како се за годину дана власти приход увећа за 11.325 одсто

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да га најаве опозиције да се уједињују како би садашњој власти "дошао крај" не брину, јер су грађани на недавно завршеним изборима показали да неће "све је џабе" политику.

Он се осврнуо на позивање опозиције на поштење и оптужбе њених представника да је Србија "фашистичка држава" рекавши да је само имовина коју је Драган Ђилас морао да пријави вредна 25 милиона евра, а да је његово богатство још веће када се види колике приходе остварују фирме у његовом власништву.

"Покажите ми још једног човека у Србији који је икада само за своју имовину зарадио 25 милиона евра и то све у време када је био на власти. Његове фирме имале су увећање прихода за 11.325 одсто из 2003. у 2004, када долази на власт", рекао је Вучић и додао да је то посао за надлежне органе.

Он је додао да је цифра од 25 милиона евра износ који је једнак 1,5 одсто укупној суми плата у јавном сектору годишње.

"Дакле, 700.000 људи је могло да има за 1,5 одсто веће плате само од имовине једног човека која је опљачкана од грађана Србије", рекао је Вучић.

Он је упитан и за реакцију на оптужбе опозиције да је један од криваца зашто и даље нису пронађени политички налогодавци за убиство премијера Зорана Ђинђића рекавши да ће на крају испасти да је "и око Џона Кенедија нешто петљао".

"На то не могу ни да одговарам, толико је бесмислено да немам речи", рекао је Вучић.

Како је навео, опозиција је на председничким изборима имала подршку од 54 одсто, а на изборима у Београду "једва 37,5 одсто.

То је, како каже, показатељ да људи неће "све је џабе" политику, која је "довела до раста јавног дуга, незапослености од 26 одсто..."

"Они својим речником и оптужбама говоре о себи, али видећемо кад дођу избори колику ће подршку имати", рекао је Вучић.

Он се осврнуо на честа гостовања Драгана Ђиласа на телевизији Н1, за разлику од њега, фашистичког диктатора, како га називају, а додао је и да није био на РТС-у у вечерњем термину од расписивања избора.

"То је зато што сам хтео да поштујем правила предизборне кампање. Ђилас је гостовао на РТС, када су његовим противницима спуштали реглере како би он био фини господин, а други стока која добацује", рекао је Вучић.

Проблем свих противника власти и "њихових" медија, што садашња власт "има резултате и не плаши се питања", закључио је.

Остале вести