Вучић честитао Ангели Меркел поновни избор за канцелара

Најновије
Извор: Taнјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је данас честитку немачкој канцеларки Ангели Меркел, у којој се каже:

"Примите моје срдачне честитке за поновни избор за канцелара Савезне Републике Немачке, уз најбоље жеље да и даље одлучно водите Вашу земљу чврсто утемељеним путем успеха, на добробит свих њених грађана.

Уверен сам да ћете својом марљивошћу и посвећеношћу, али и јасном визијом и јаком вољом, доћи до мудрих решења за бескомпромисно суочавање Европске уније са постојећим изазовима, као што сте, покренувши "Берлински процес“, нашли начин за јачање сарадње на Западном Балкану и, тиме, стабилности региона.

Србија је искрен и поуздан пријатељ и партнер Немачке и можете се ослонити на наше свесрдно залагање у остваривању заједничких планова и пројеката. Веома сам захвалан што имам част да сарађујем са Вама, јер су Ваши савети, као неког ко тако дуго и успешно води најснажнију европску земљу, више него драгоцени.

Дозволите ми да изразим наду да ћете нам поново указати поверење и посетити Србију и у новом канцеларском мандату“, наводи се у честитки председника Вучића.

Остале вести