Још мало времена за декларацију, потребна широка подршка

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александaр Вучић данас је рекао да је он "кривац" зато што Декларација о опстанку српског народа није данас објављена те поручио да она мора мора да одрази опште национално јединство, али и да за њу треба обезбедити широку међународну подршку.

"Kрив сам и ако постоји кривац ја сам једини. Замолио сам Додика да нам да неколико дана или недеља. Иако смо текст одавно сачинили и с много људи разговарали, не бих да идемо у скупштину па ни на владу пре него што се разговори обаве са свим чиниоцима у Србији, а и хтео бих ширу међународну подршку да добијемо, а не широку осуду", рекао је Вучић одговарајући на питања новинара након свечаности поводом уручења стипендија надареним ученицима и студентима.

Kако је објаснио, за неке људе је сада прерано да се са њима разговара о тексту декларације, јер "они мисле да су већ победници, па би се сваки разговор претворио у салву увреда".

"Покушаћемо да постигнемо опште национално јединство и да видимо шта су замерке том папиру и то и до фактора изнутра и спољних, а циљ је да направимо најбољи текст за цео српски народ и Србију пре свега", рекао је председник.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести