Вучић примио честитку Колинде поводом Дана државности Србије

Најновије
Извор: Информер

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је честитку председнице Републике Хрватске Колинде Грабар-Китаровић поводом обележавања Дана државности Републике Србије. У честитки се каже:

"Поводом прославе Сретења, Дана државности Републике Србије, упућујем Вам, у име држављана Републике Хрватске и у своје име, срдачне честитке, као и искрене жеље за бољитак и благостање Ваше државе и њених грађана.

Изражавам наду да ћемо у години која је пред нама заједнички радити на унапређењу билатералних односа наших двеју држава, као и на изналажењу начина, заједно са нашим Владама, за решавање кључних отворених питања, која их предуго оптерећују. Сарадња Републике Хрватске и Републике Србије, као два суседа, има посебан значај за целу југоисточну Европу.

Република Хрватска ће наставити да преноси своја искуства из процеса европских интеграција и пружа подршку Републици Србији на захтевном путу према чланству у Европској унији и заједничкој европској будућности“, наводи се у честитки председнице Грабар-Китаровић упућеној председнику Александру Вучићу.

Остале вести